Az ajánlási időszak lezárult
#1

Tihany - az ezer arcú

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

 • Helyezés: 1. /43
 • Pontszám: 8.42
 • Szavazatszám: 1007
A téma további cikkei
A Balaton nem csak egy tó, hanem fogalom. Mindenki emlékszik az első csókra, az első szerelemre, az első csalódásra és arra, amikor életében először látta a Balatont. Azt mondják, hogy Siófok a Balaton fővárosa. Én másképp gondolom. Van egy hely, ami jelentőségteljesen magasodik a tó fölé, és igazi koronaékszere a tájnak. Ez Tihany.
Tihany - az ezer arcú Szántódról komppal, vagy kacskaringós autó- esetleg biciklis utakon cikázva is megközelíthetjük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park gyöngyszemét, a Tihanyi-félszigetet és annak egyetlen községét, Tihanyt. Tihany nem csak a régió, de Európa egyik sokszínű gyöngyszeme. A táj szépsége, a falu varázslatos hangulata, történelmi emlékei teszik Tihanyt olyan vonzóvá. Az utazók először általában az apátsági templomot látogatják meg, ami évszázadokon át és még ma is a falu kulturális életének központja. A tihanyi bencés monostort I. András király 1055-ben alapította Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére. Monostort és királyi temetkezőhelyet építtetett itt, amit bencés szerzeteseknek adományozott. A környék védelmére a 18. században várat emeltek, amelynek a falát a korabeli templomhoz illesztették. Szükség is volt erre a megerősítésre, a török időkben ugyanis fontos végvári szerepe volt.
Tihany - az ezer arcú A bencés rend 1990-ben kapta vissza véglegesen az apátságot. A templom főhajójából juthatunk le az altemplomba, amely a 11. századi épületből szinte érintetlenül megmaradt. Itt helyezték nyugalomra I. Andrást és fiát, Dávid herceget. Innen a Bencés Apátsági Múzeumba vezet az út, amely a templommal egy időben épült rendházban kapott helyet. A múzeum templomtörténeti kiállításnak, IV. Károly emlékszobájának, a római és a középkori kőtárának ad helyet. Itt még az sem fog unatkozni, aki egyébként nem szereti a kiállításokat. A kolostor alapító oklevele az első magyar nyelvemlékünk, melynek latin nyelvű szövegében magyar szavakat, kifejezéseket is használtak.
Tihany - az ezer arcú Tihany egyik legismertebb jelensége a visszhang volt. A 18. század közepe óta létezik. De hogy is működik pontosan? A Visszhang-dombon állított echókőről elkiáltott szavak a több mint 300 méterre lévő apátság északi oldaláról verődnek vissza, 2 másodperc alatt téve meg az oda-vissza közel 700 méteres távot. Ezalatt elmondható egy hexameter. Közismert visszhangpróbáló szövegnek számított a "Hős vértől pirosult gyásztér, sóhajtva köszöntelek" verssor. Echónak csak a helyiek nevezték a visszhangot. Már a század elején észrevették, hogy a visszhang ereje egyre csökken. A tihanyiak az újonnan épült villákat hibáztatták. Különösen a ma óvodaként működő, "visszhangrontónak" elnevezett Hevesi-nyaralót okolták. Azóta bebizonyosodott, hogy inkább a domb és a templom közé ültetett fák megerdősödött lombja és a megnövekedett zajjal járó idegenforgalom a bűnös. Garay János mondája alapján a tihanyi visszhang az aranyszőrű kecskéket őrző, kevély királyleány büntetése, amiért a Tókirály érte epedő fia belehalt a reménytelen szerelembe:
"Mert büntetésül mondta/A tündér átka ki:/Hogy nyelvével lakoljon./Mellyel vétett neki./S ki csengő szép szavával,/Kevélyen visszaélt,/Istennel és emberrel/Negédből nem beszélt.//Most- bárki szóljon hozzá/Bár gazdag és szegény:/Felelni köteles rá/E bércek tetején."
Tihany - az ezer arcú Az apátságon kívül még sok más érdekességet rejteget számunkra a félsziget. A tihanyi lakosok jellemzően szegény halászok voltak. Az egykori halászfalu életét idézi a templomot övező bájos, nádfedeles házak sora, a rendkívül hangulatos Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A skanzenben sétálva úgy érezhetjük, hogy visszacsöppentünk az előző századok valamelyikébe. Eredeti állapotban, berendezve látogatható a Pisky sétányon az úgynevezett Parasztgazda háza. Az elől nyitott fészerben mezőgazdasági eszközök, a földművelés, a szemnyerés tárgyi emlékei és a Balaton jegén használatos fakutya látható. A Halászcéh házában tartotta a céh összejöveteleit, itt őrizték a céh jelképeit (céhláda, céhpecsét, céhkorsó). A fészerben kaptak helyet a halászati eszközök. A sétányon tovább haladva a Fazekasházba is bepillanthatunk, ahol a helyi fazekasmester kék-fehér motívumaival díszített tárgyak sorát tekinthetjük, vagy vásárolhatjuk meg.
Tihany - az ezer arcú A mélybe nézve a két vulkáni eredetű tavacskát, a Külső- és Belső-tavat pillanthatjuk meg. A sajátos klímának köszönhetően számos növény és állatritkaság található a két tó környékén. A Belső-tó, amit "Kis-Balatonnak" is neveztek, mintegy 25 méterrel magasabban fekszik, mint a Balaton. Magas sótartalma miatt vize nem iható. Aki szeret horgászni, az itt jó helyen jár: a Belső-tó közkedvelt nappali és éjszakai horgászhely. A rekordfogásnak egy 2003-ban kifogott 40 kilós harcsa számít. A Belső-tó partján, a szabadidőparkban szürke szarvasmarhák legelésznek; játszótér, tekepálya és hangulatos pince várja az utazót. A közeli juhhodály és lábas pajta is megtekinthető, itt nyaranta a Képzőművészeti Főiskola hallgatói dolgoznak. Mindenki hallott már a tihanyi apátságról, a tihanyi echo-ról, a tihanyi skanzenről, de kevesen tudnak bármit is az itteni levenduláról, a kecskekörömről, vagy a remetetelepről. Lássuk, mik is ezek valójában?
Tihany - az ezer arcú Déli irányban, a Csúcs-hegyen találjuk a mandulafákat és a levendulást. Bittera Gyula az 1920-as években a francia levendulatelepekhez hasonló ültetvényt hozott itt létre. Az itt termesztett, gyógyhatású levendula-illóolajat meg is vásárolhatjuk a faluban. A félsziget másik különleges geológiai értéke, a tihanyi kecskeköröm. A furcsa név tulajdonképpen a Pannon-tenger fenekén élt Congeria-kagyló ősmaradványára utal. A látványosságok sora itt még közel sem ér véget. A Tihanyi Babamúzeum az 1850-1920-ból való porcelánbabák és babaházak romantikus világa. A babák eredeti ruhákba vannak öltöztetve, kiegészítve korabeli játékokkal és egyéb kellékekkel. Érdekesség, hogy Tihanyban található a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, ahol a Balaton-kutatások zajlanak. Sokan nem ismerik Tihany egyik valódi különlegességét. A félsziget keleti oldalán, a sziklafalban a 11. században idetelepített ortodox görög szertartású, bazilita szerzetesek vájták ki celláikat, kápolnájukat és ebédlőtermüket. Ez Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt remetetelep, helyi nevén barátlakások. Sajnos az idők folyamán a remetetelep egy részét egy rázuhant sziklafal megsemmisítette. A cellák a 14. század közepe táján néptelenedtek el, máig ismeretlen okból. Innen nem messze található Tihany egyetlen forrása, amit korábban Orosz kútnak, ma Ciprián-forrásnak hívnak. Innen hordták fel a vizet egykor a remeték. Ha már minden történelmi emléket, látnivalót és természeti kincset megnéztünk, Tihany akkor is tartogat még valami újat.
Nyáron rengeteg a rendezvény errefelé. Részt vehetünk a Tihanyi Ünnepi Játékok vonzó rendezvénysorozatán, vagy az apátsági templomban rendezett orgonahangversenyeken. Kihagyhatatlanok a jellemzően helyi halból készült ételek, és a jó zamatú tájjellegű borok. Az igazán szerencsések egy egészen más perspektívából, egy kis hajó, vagy vitorlás fedélzetéről is megnézhetik Tihanyt és az öblöt.
Ha valaki biztos akar benne lenni, hogy nem utoljára jár Tihanyban, üljön le egy kicsit az apátság mellett futó kavicsos sétány kőkerítésére, lógassa a lábát a Balaton fölé és nézze meg a naplementét. Varázslatos látvány, amit az ember újra és újra látni kíván.
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Úti cél Magyarországon (1/43)
K É P G A L É R I A
Tihany - az ezer arcú - Külső-tó a Nyerg-hegyről
Tihany - az ezer arcú - Múltidéző
Tihany - az ezer arcú - Tihanyi félsziget
Tihany - az ezer arcú - Tihanyi apátság a kálváriáról
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Tihany - az ezer arcú -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Nézd meg a helyszínt!
google earth
A logóra kattintva a Google Earth segítségével azonnal megnézheted a tetthelyet.
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
További infó
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
14 488 Ft
Szerkesztő

Sásdi Vera

Szólj hozzá!
 1. Biztonsági kód
Robert
2019-12-05
15:38:10

"How do I get an outside line? "

Guadalupe
2019-12-05
15:38:10

"Jonny was here "

Nathanial
2019-12-05
15:38:09

"Directory enquiries "

Truman
2019-12-05
15:38:09

"Have you read any good books lately? "

Pasquale
2019-12-05
15:38:08

"I've come to collect a parcel "

Delbert
2019-11-24
19:34:51

"Have you seen any good films recently? https://docs.google.com/document/d/1wloqOuPFAmQQHK1zYcWn9hXtMkERVNmfAr0cw4_hnyM/edit boobs At least that's how it was supposed to work. By 12:30 a.m., enraged fans took to Twitter and Google Play to moan about the 99 problems they were having trying to get the thing to work. A source in Jay's camp says the app got 20 million requests in the first hour alone, which crashed it. I tried poking my phone's app far into the night without success. The next morning, I found the music, not via Samsung but through the wonders of the Web. (Thank you, illegal file sharing). "

Elvin
2019-05-06
13:52:17

"Could I have an application form? https://haberinolacak.com/etkinlik cialis usa Rakes death — coming just after he learned he would not get to testify against his longtime nemesis Bulger — brought back bad memories for Bostonians who remembered the 1970s and 1980s when the mob boss meted out his own form of justice against enemies. "

Danielle
2019-05-06
13:52:14

"Please call back later https://haberinolacak.com/etkinlik cialis stories Under Tuesday's settlement, Clark's goddaughter, Wanda Styka, will get $3.5 million. Another $34.5 million will be shared among nearly two dozen grandnieces and grandnephews or their children, many of whom said they had never met the reclusive heiress. The Corcoran Gallery of Art in Washington D.C. would get a gift of at least $10 million, and potentially more if the sale of Claude Monet's "Water Lilies," a painting Clark owned, brings in more than $25 million. "

Aaliyah
2019-05-06
13:52:08

"I really like swimming https://haberinolacak.com/etkinlik cialis rxlist In his October 16 order, Gettleman found that Trudeau had attempted to conceal foreign bank accounts and assets under his control and had failed to account for millions of dollars in commissions he received. "

Anibal
2019-05-06
10:27:39

"Canada>Canada https://haberinolacak.com/etkinlik kamagra cialis To the Brotherhood, his removal amounted to the reversal ofdemocracy a year after he became Egypt's first freely electedleader. Islamists fear a return to the suppression they enduredfor decades under autocratic rulers like Mubarak. "

Gerry
2019-05-06
10:27:34

"Get a job https://haberinolacak.com/etkinlik cialis costco Most affordable housing projects in the United States utilize complex, multilayered financing. In the case of the Springfield property, the financing came from banks, investors, state funds, federal funds and the USDA. Everyone involved in the project knew that to provide decent housing for very low income families would require rental subsidies. Everyone had to take a leap of faith for the project to succeed. By unilaterally withdrawing from its obligations, USDA not only undermined this fragile financial structure but greatly undermined trust. Already, private investors are rethinking future commitments to projects that rely on federal rent subsidies. "

Marcos
2019-05-06
10:25:49

"How do I get an outside line? https://haberinolacak.com/etkinlik cialis 20mg The case doesn't end with Wednesday's sentencing. Jackson still must pay $750,000 to the government. Sandi Jackson was order to pay $22,000 in restitution. That's money she took from her campaign account as a Chicago alderman and used to buy shoes, a visit to a Las Vegas spa and other personal expenses, the judge said. "

chocopie
2018-12-21
04:46:00

"JNTIvm What type of digicam is this? That is definitely a great top quality."

best pron
2018-12-21
03:08:03

"3HGeZL It as nearly impossible to find experienced people in this particular topic, however, you seem like you know what you are talking about! Thanks"

Alfredo
2018-12-11
02:31:39

"I'll call back later https://matrixglobal.net.id diflucan The letter was addressed to Senator Orrin Hatch, the topRepublican on the Finance Committee, who argued earlier thisweek that unions should not get special treatment under the lawbecause members are not taxed on the contributions theiremployers make on their behalf. "

Autumn
2018-12-11
02:31:38

"I'm happy very good site https://matrixglobal.net.id ventolin Those with workplace coverage from smaller employers will see all required enhancements in health coverage. "Small businesses do not have to offer coverage, but if they do offer coverage, it must comply with more mandates and requirements [in 2014] than large businesses must offer," says Kevin Kuhlman, manager of legislative affairs for the National Federation of Independent Business. There is a special insurance exchange for small businesses, but it is not expected to offer many options for employers until 2015. "

Alfred
2018-10-31
02:02:12

"On another call https://territorioabierto.jesuitas.cl/adios-corina/ buy atorvastatin 40 mg “I’m excited to get Mike rolling, just a little bit,” offensive coordinator Marty Mornhinweg said. “Now we’ve got to do this thing right. I was thinking (about) all these things to prevent fatigue and then ultimately injury, and then all of a sudden we’re in a little bit (of a) different situation here.” "

Dominic
2018-10-31
01:43:17

"Will I have to work on Saturdays? https://territorioabierto.jesuitas.cl/soberania-territorial/ bimatoprosta 0 3mg/ml Two industry sources said a settlement over the trades couldcome as early as mid-morning on Tuesday. The bank is expected topay around $400 million to end the investigation and thesettlement could include other payments, according to reportsand an industry source. "

Ricardo
2018-10-31
01:43:10

"Where are you from? https://territorioabierto.jesuitas.cl/politicamente-incorrecto/ applying betnovate on face One passenger, who identified himself only as “Laurent”, told French radio: “I was in the first coach just behind the locomotive. We got a big, big shock and all held on to our seats. It lasted around 10 to 15 seconds. There were big jolts and smoke everywhere. "

Larry
2018-10-31
01:43:07

"very best job https://territorioabierto.jesuitas.cl/soberania-territorial/ no prescription bimatoprost fedex delivery "Nobody really thought about Marilyn Monroe having plastic surgery. It was always speculation - did she or didn't she?" said Martin Nolan, executive director of Julien's Auctions. "They thought she was such a natural beauty, they didn't want to believe." "

Robbie
2018-10-31
00:36:47

"How would you like the money? https://territorioabierto.jesuitas.cl/solaris/ atrovent nebulizer generic name "They know the dangers of serving abroad, but today they face the unimaginable violence that they wouldn't have expected here at home," said Obama, who spoke at the start of a speech on the U.S. economy. "

Keith
2018-10-30
23:27:10

"International directory enquiries https://territorioabierto.jesuitas.cl/interdependencia/ artane 2 mg tb She said researchers at the University of Minnesota found that young adults who used hunger and fullness as a guide to eating had a lower body mass index than those who didn’t, and lower instances of disordered eating. "

Mauro
2018-10-30
22:01:41

"A staff restaurant https://territorioabierto.jesuitas.cl/iglesia-pecadora/ generic clarithromycin price Feinstein said Clapper had sent to Capitol Hill a detailedaccount of how the shutdown "will cripple" spy agencies,including the CIA and the NSA, as well as the NationalReconnaissance Office and the National Geospatial IntelligenceAgency which process information from spy satellites. "

Janni
2018-10-30
20:01:38

"I'd like a phonecard, please https://territorioabierto.jesuitas.cl/microcuento-140/ chloroquine malaria tablets MLM continued to generate positive free cash flow (FCF) during 2008-2011 despite the weak operating environment. The company was slightly FCF negative during 2012 ($2.1 million), which included about $35.1 million in business development expenses related to its hostile bid for Vulcan. For the LTM ending June 30, 2013, MLM generated $34.3 million of FCF. Fitch expects the company will generate between $40 million-$75 million of FCF during 2013. "

Jermaine
2018-10-30
20:01:38

"Wonderfull great site https://territorioabierto.jesuitas.cl/microcuento-140/ chloroquine price canada Not only was the film a pleasure to watch, but so too was the process by which it came together, as described by Amy Acker, who plays Beatrice."One of my favorite parts of the movie is that watching it feels the way it felt making it," she says of the film's raucous party sequence. Whedon, who provided his Santa Monica house for the shoot, invited his own friends – many of them alumni of his other works – to serve as extras. "They were the ones drinking, so the party moved to the front of the house and you had filming happening in the back. It was all really fun," Acker says. "

Jacob
2018-10-30
20:01:37

"Get a job https://territorioabierto.jesuitas.cl/microcuento-140/ aralen tablets 150 mg iTunes Radio, in short, is Apple's catch-up play in an extremely crowded streaming music space that features excellent services like Slacker Radio, Songza, Spotify, and a handful of others. Unlike those services that offer a wide array of interesting and useful features, iTunes Radio is a relatively basic product that seems to exist to push users toward purchasing tracks from the iTunes store by making the "Buy" icon, and listeners' song histories easily accessible. That isn't unexpected. Apple makes heavy coin by selling digital music. "

Marcelino
2018-10-30
18:32:28

"How would you like the money? https://territorioabierto.jesuitas.cl/2011-2/ cardura xl efectos secundarios "The parties made some important but incremental moves yesterday, and I hope to get to a deal," Josie Mooney, chief negotiator for the Service Employees International Union 1021, said Sunday before heading into negotiations. "If the parties work very hard, then it's certainly possible in the amount of time we have left." "

Dwayne
2018-10-30
18:32:26

"Where are you from? https://territorioabierto.jesuitas.cl/2011-2/ cardura e10 molecular weight In fact, this too can be turned into a great triumph of conservative principle. Tea partiers want to hold the debt ceiling down as a tool for reducing government spending. But this is both disingenuous – it doesn't reduce spending, it simply tells the rest of the world that we don't pay our bills – and indirect: If you want to stop increasing the national debt, the way to do that is to stop running a deficit. The same guys opposed to raising the debt limit have voted for all these red-ink budgets. There's a simpler way to do it: Pass a budget that doesn't contain a deficit. "

Natalie
2018-10-30
18:32:25

"An estate agents https://territorioabierto.jesuitas.cl/2011-2/ cardura 1 mg u dzieci Bessemer was formed in 1907 to manage the fortune of Andrew Carnegie business partner Henry Phipps. The firm opened its doors to other millionaire families in 1975, and since then assets soared from $1 billion to about $65 billion. "

GoldenTabs
2018-01-07
13:31:21

"cM0dPO https://goldentabs.com/"

GoldenTabs
2018-01-07
05:24:40

"ThSSrB https://goldentabs.com/"

Laneta
2016-06-27
04:55:03

"interesting and original format that uses hihingghtilg for the contents (at the moment only  The Creative Habit and 45 Effective Ways for Hiring Smart can claim as much among the books in my challenge)."

Elvinette
2015-12-03
04:32:30

"c9va, kf6szf6nf6m:)Zsf3fi, azf3ta folytonosan vilseem, rengeteg dicse9retet kaptam, e9s főleg kapte1l te e9rte:)Csilla, kf6szi:)Ille9skrisz, e9n is, eze9rt is veszek ne9ha re9szt ilyen egyme1snak kfcldős je1te9kokban, mert edgy e9n is tulajdonosa lehetek ne9he1ny ilyen sze9pse9gnek:)hankka, igen, aug.1-e9n volt a szfclinapom, de nem szeretem nagydobra verni:)Kf6szi:)"

Maria
2015-01-13
11:48:03

"know, I LOVE water and boats.a0 In the summer we even took our 2.5 year old and 4 year old on a 2 day snaiilg adventure, so I can start sowing the seeds of this love for watersports in"

MEXICO
2010-10-21
18:33:35

"tényleg gyönyörű már a szemben lévő városból(Balatonfüred) jól látni az Apátságot kivilágíva éjszaka, pedig egyszerűen leír6atlan"

tis
2010-06-18
22:35:42

"A,,Magyar Tenger"fővárosa,Balatonfüred."

tkmari
2009-11-10
18:23:07

"Nagyon szép, látványos üdülőhely.Nagyon alkalmas a kikapcsolódásra:)"

szépség
2009-08-13
14:24:13

"a tihanyi-apátság igazán szép"

Mazs
2009-07-04
22:37:46

"Elmúlt június 30. Most mi is történik? Nem mondjátok, hogy, mint annyi mibnden más, ez is csak átverés volt? Most is tudok szavazni. Csak már nem akarok.Átverés volt ez is?"

Kicsi
2009-04-02
11:32:14

"nagyon szép"

Éva
2008-09-16
15:49:24

"Köszönöm a választ. Kiváncsian várjuk a Füredi cikket. "

Verus-szerk.
2008-09-12
21:59:00

"Kedves Éva! Egyátalán nem vesszük akadékoskodásnak a kérdést. Az utóbbi hetekben igazán rákapcsoltak a Füred rajongók! :) Szépen gyűlnek a voksok. Balatonfüred biztosan ott lesz a következő néhány új cikk között! Kis türelmeteket kérjük még, és persze nézzetek vissza az oldalra rendszeresen! "

Éva
2008-09-11
16:00:47

"Kedves Verus, ismét érdeklődöm az ajánlásról. Szóltam az ismerősöknek, ők biztosítottak, hogy szavaztak ezerrel, mégsem került fel az uticél az olfdalra. Tulajdonképpen, hány ajánlás kell ahhoz, hogy beszámoló készüljön? Bocs, nem akadékoskodom, tényleg kiváncsi vagyok. Egyéppként klassz az oldal, gratula, szép munka! Üdv."

Vica cica
2008-09-05
10:25:12

"Csodaszép hely. Imádom!!!!!"

Verus-szerk.
2008-08-28
20:50:08

"Kedves Éva!Igen, szívesen veszünk minden újabb ajánlást! A tiédet is megkaptuk, regisztráltuk. Azokból az úti cél ajánlásokból készül majd beszámoló, amire többen is voksoltok. Úgyhogy, hajrá, szólj az ismerősöknek, barátoknak is! "

Györkös Éva
2008-08-28
18:55:15

"Kedves Szerkesztők! Lehet még úti célt ajánlani, vagy már nem fér bele több város? Küldtem ajánlást, de semmi nem történt. Hogy működik ez az ajánlás? Ki dönt róla, és minek alapján? Köszi, ha válaszolsz. Üdv. Éva"

Mazsola
2008-08-27
14:13:43

"Az év legnyugodtabb, legszebb napjait, hétvégéit töltjük el itt. A táj gyönyörű, a Balaton csodálatos, a helyiek nagyon kedvesek. Minden évben többször is vissza jövünk, és mindig tud újat nyújtani."

Éva
2008-07-31
13:54:26

"A leggyönyörűbb hely a világon. "

Földinszki Jánosné
2008-04-16
21:41:21

"Kedvenceum közé tartozik"

Kertiné Szőke Erika
2008-03-30
18:21:29

"Éjszaka kivilágítva nagyon szép látvány"

Hollóné Éva
2008-03-29
19:41:23

"Tavaly nyáron jártunk az apátságban.Hajóval utaztunk át Balatonszemesről.Már a hajóról messziről csodálhattuk,alig vártuk míg odérünk és felmegyünk a hegyre.Nagyon szép,mindenkinek szeretettel ajánlom. "

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv