Az ajánlási időszak lezárult
#50

Millió dolláros bébi - Edző terem

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 50. /54
  • Pontszám: 6.01
  • Szavazatszám: 230
A téma további cikkei
A veterán filmes, jóval a nyugdíjkorhatár felett olyan mozit tett le a vetítőtermekbe, mely világszerte hatalmas sikert aratott. Alig fél év alatt, csak az Egyesült Államokban triplán visszahozta a gyártási költséget, s akkor még nem esett szó a többi kontinens filmszínházaiban produkált diadalmenetéről, s a DVD-, illetve televíziós bevételeiről.
Millió dolláros bébi - Edző terem Clint Eastwood rendezőként, producerként, zeneszerzőként és főszereplőként egyaránt a projekt mellé állt, pedig az alaptéma kevesek érdeklődésére tarthatott számot. Most őszintén: kit érdekel egy bokszolónő?! Ám mindazok, akik bíztak benne vagy éppen csak esélyt adtak az 1930-as születésű alkotónak, már az első tíz perc után tudták és érezték: csak jó film lehet a Millió dolláros bébi! Maggie Fitzgeraldnak egyetlen álma van: bokszoló szeretne lenni. Ezért dolgozik, küzd és utazik – az ökölvívásnak sok bajnokot adó Frankie Dunn edzőterme ugyanis nem éppen a legközelebbi desztináció a lány otthonától… Ám az öreg, köszöni, nem kér belőle. Nem érdekli a teremtés, és nem értékeli az igyekezetét sem. Hiába, nem oktat nőket, de Maggie-nek nemcsak a neme jelent akadályt, a kora is. Ennyi idősen túl késő ringbe lépnie. Meg egyébként is, az öregnek megvan a maga baja.
Még szerencse, hogy ott van az egykori öklöző, Frankie jobbkeze, Hepaj, aki főnöke kikötése ellenére támogatja a lányt… Bár a film az ökölvívás világába röpíti nézőit, könnyen rájöhetünk: ez csak egy egészen ritkán használt keret néhány ember egymáshoz és önmagához való viszonyáról, mely akkor is változhat, ha a résztvevők nem feltétlenül hisznek benne
Millió dolláros bébi - Edző terem A szerep kedvéért komoly edzésbe kezdő, s ezáltal valódi muszklikra szert tevő Hilary Swank A fiúk nem sírnak című moziban nyújtott alakításáért kapta élete első Oscar-díját, míg a második arany szobrocskát a Millió dolláros bébi hozta meg a számára, melyben természetesen nemcsak mozgáskultúráját, de erőteljes színészi játékát is értékelte az Akadémia. A mindig zseniális, a Nincs bocsánat kapcsán Eastwoddal már korábban is együtt dolgozó Morgan Freeman a félszemű edzőterem-felelős szerepében szintén remekel, fura, hogy a kiváló orgánumú színművészt számos nagyszerű alakítással a háta mögött, csak 68 évesen érte a megtiszteltetés, hogy a legrangosabb filmes kitűntetés díjában részesülhetett. A szikár westernhős, háborús és rendőrfigura ezúttal új oldaláról mutatkozik be, s annyi érzést, változást és erőt visz a játékába, melyet az ember a legnagyobb tisztelet és jóindulat mellett sem nézne ki belőle. Alakításának és rendezésének nagyszerűsége olyannyira leírhatatlan, mint maga Clint Eastwood. Mestermű, nemcsak sportfilm-kedvelőknek.
Millió dolláros bébi (Million Dollars Baby) – 2004, 132 perc
Főszereplők: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman
Zene: Clint Eastwood
Rendező: Clint Eastwood
Oscar-díj: Legjobb rendező (Clint Eastwood), Legjobb film (Clint Eastwood, Albert S. Ruddy, Tom Rosenberg), Legjobb színésznő (Hilary Swank), Legjobb férfi mellékszereplő (Morgan Freeman)
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Film (50/54)
K É P G A L É R I A
Millió dolláros bébi - Edző terem -
Millió dolláros bébi - Edző terem -
Millió dolláros bébi - Edző terem -
Millió dolláros bébi - Edző terem -
Millió dolláros bébi - Edző terem -
Millió dolláros bébi - Edző terem -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
További infó
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
1 266 Ft
Szerkesztő

Balajti Péter

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
truesdale.kari@gmail.com
2020-08-01
17:08:39

"BEST PROGRAM FOR ADVERTISEMENT! XRumer is the best program for advertisement! It's have CAPTCHA recognizer, email verificator, and a lot of other functions... This software will help to increase traffic to website to hundreds, thousands times. Program have a rich seven year history, which use experience of professionals in search engine optimization. Appreciate and use a truly unique and powerful XRumer program, can both professionals and beginners. MORE INFO=> https://bit.ly/XRumer_Tutorial"

latesha.crosby@gmail.com
2020-07-27
07:55:06

"YOU NEED QUALITY VISITORS for your: kihagy6atlan.hu My name is Latesha Crosby, and I'm a Web Traffic Specialist. I can get: - visitors from search engines - visitors from social media - visitors from any country you want - very low bounce rate & long visit duration CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST => https://bit.ly/3h750yC "

charteris.kim@msn.com
2020-07-12
01:44:44

"YOU NEED HELP FOR SEO LINK BUILDING? We offer you the BEST SEO STRATEGY for 2020, my name is Kim Charteris, and I'm a SEO Specialist. I just checked out your website kihagy6atlan.hu, and wanted to find out if you need help for SEO Link Building ? Build unlimited number of Backlinks and increase Traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you. SEE FOR YOURSELF=> https://bit.ly/3dhrKtA"

i love pron
2018-12-21
11:23:11

"3OJkrl There is definately a great deal to know about this issue. I really like all of the points you made."

Jonalyn
2016-09-01
18:15:56

"Fillyna! This is just what I was looking for."

Tassilyn
2016-08-27
23:47:01

"Hey there. I was thinking of adding a website link back to your blog since both of our websites are based mostly around the same niche. Would you prefer I link to you using your website address: or blog title: Lo fatal | Hojas en el Viento. Be sure to let me know at your earliest coeennivnce. Thanks alot"

ismeretlen
2010-09-27
18:40:28

"Uncsi film!"

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv