Az ajánlási időszak lezárult
#10

Jet ski – Hasítás a vízen

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 10. /40
  • Pontszám: 7.50
  • Szavazatszám: 14
Rafting - A vad vizek szerelmeseinek
A téma további cikkei
Jet ski – Hasítás a vízen Még rendes magyar neve sincs, erősen környezetszennyező, megszentségteleníti a természetet és a legtöbben gazdag fiatalok magamutogatásának vélik. Ez azonban nem teljesen igaz. A cáfolásról kicsit később, most gondold el, hogy 80 km/h-val hasítasz a vízen egy járművel, amelyet csupán egy kormánnyal irányítasz. Víz fröccsen az arcodba, a kezed remeg, a jet-ski is jobbra-balra mozog, súly nehezedik az egész testedre. Ha valamit elrontasz, belezuhansz a vízbe. Olvasd tovább a cikket és nyáron irány a víz.
A Jet-ski vízsugaras meghajtású motoros vízi jármű, és már elég régen, 1965-ban kifejlesztették, majd a nyolcvanas évektől már árulni is kezdték. Ülő és álló fajta jet ski létezik (ski illetve runabout). Általában a hagyományos motorgyárak készítik ezeket is (Honda, Kawasaki, Yamaha), de kimondottan erre fókuszáló cégek (pl. Hydrospace) is megjelentek a piacon.
Jet ski – Hasítás a vízen Az első bekezdésben leírtakat cáfolva elmondható, hogy a járművek megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak: zárt üzemanyagrendszer, ólommentes benzin, és a vízbe fújt levegővel javítják a víz oxigéntartalmát. Természetesen a zöldmozgalmaknak nem a kedvence a jet-ski, de amennyiben gyári járművel utazunk, nem veszélyeztetjük túlzottan a természetet. (Jobb, mintha egy 60 éves olajtankerral vágnánk neki Japánnak.) A fiatal yuppie nemzedékhez társítással is le kell számolnom, persze többségében fiatalok próbálják ki, de rendeznek gyerekeknek, rokkantaknak és 60 felettieknek is versenyt, ami azt mutatja, viszonylag egyszerű a jet ski kezelése. Akinek nagyon jól megy, igazolt versenyző is lehet Magyarországon, külföldön pedig megveregetik a vállát, mert hazánkat a jet-skisek élmezőnyében jegyzik. Mielőtt egy ausztrál világkupa versenyre utazol, kezdjük az alapoknál, az élménnyel. Próbáld ki!
Hogyan és hol?
Jet ski – Hasítás a vízen A jetezést vízen érdemes kipróbálni, és nagyon könnyen megvalósítható élmény. Nem kell külön tanfolyamot végezni, nem szükséges semmilyen jogosítvány, az alapvető kezelését a bérléskor magyarázzák el neked. Így az egyetlen teendő, hogy felkeresel egy olyan vízfelületet, ahol foglalkoznak jet ski bérbeadással. (Ma már van olyan cég is aki, bárhová leszállítja a járművet.) A gondoltakhoz képest az árak sem döbbenetesek, 20-25.000 Ft körül lehet egy órára hozzájutni, bár kezdetben fél óra is elegendő. A jet ski használatát korlátozzák a folyókon, (pl. a Dunának 15-20 kijelölt szakasza van) így elsősorban mesterséges tavakon lehet kipróbálni, több kimondottan jetelős hely működik, bolttal, étteremmel, tehát kulturált körülmények között, még fürdőzőket sem zavarva próbálkozhatunk. A tilosban való jetelés természetesen büntetést eredményezhet. A jet skin kívül szükség van felszerelésre is, ami neoprén ruha, mentőmellény, melyeket a kölcsönző szokta biztosítani.
Az élmény
Jet ski – Hasítás a vízen Nyaralóhelyszínünkön lévő jet kölcsönzés esetén nem érzed magad annyira bénának, mert itt sokan először próbálják ki a sportot. Amennyiben egy jet paradicsomba zarándokolsz el, úgy fel kell készülni a lúzer szerepkörre, még véletlenül sem fognak összetéveszteni Don Johnsonnal. Nézelődsz, téblábolsz, mert a legtöbben rendszeres látogatói a helynek. Tudják a sorrendet, mit, hogyan kell csinálni, hová kell menni, szakszavakat használnak. Fel is merülhet benned, hogy visszaszállsz a kocsiba, aztán inkább megnézed otthon a Miami Vice-t vagy a Waterworldöt. Ehelyett inkább vállald fel magad – a kezdőt –, hiszen mindenki járt ebben a szerepkörben. Kis hercehurca után, megkapod a járművet, amit nagyon könnyű kezelni. Indítókulcsot kell használni, amit a kezedhez kötnek, a kormány bal felén start gomb, jobb oldalon a gázkár. Nem olyan bonyolult, hamar ráérzel, egyre magabiztosan vezeted, igaz nem százzal, mint a profik. Miután megtanultad az egyensúlyozást a sebességgel próbálkozol, félve, de egyre feljebb kapcsolsz. A szél lesz az első, amit megkedvelsz, a sebesség mérőfoka, a szabadság megtestesítője. Jó érzés, hogy húzza az arcodat, tépi a hajad. A víz fröccsen, hidegnek érzed a legnagyobb kánikula idején is. Lassan elfelejted, hogy mások is vannak a vízen, csak tiéd a pálya. (Ha látnád magad kívülről, azonnal visszamennél a kikötőbe.) Az első próbálkozásnak ez a lényege, hogy ráérezz, egy baromi nagy, 150-200 lóerős járművet vezetsz, ami olyasmi, mint a motor, de a víz miatt mégis misztikusabb.
Az első alkalom után jön a rászokás fázisa: még egyszer, még egyszer, aztán már gazdaságosabb lenne egy használt jet skit venni. A profik pedig már nyomják a hajtűkanyart, 100 felett tépnek a vízen, le akarnak menni a tengerre is. Rákattantak, a jet ski lett a hobbijuk. Egy próbálkozást szerintem megér, és ha nyaralás közben lehetőséged van kipróbálni, gondolj a cikkre.
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Rafting - A vad vizek szerelmeseinek
Élmény (10/40)
K É P G A L É R I A
Jet ski – Hasítás a vízen -
Jet ski – Hasítás a vízen -
Jet ski – Hasítás a vízen -
Jet ski – Hasítás a vízen -
Jet ski – Hasítás a vízen -
Jet ski – Hasítás a vízen -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
További infó
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
19 375 Ft
Szerkesztő

Hódi Szilvia

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
best pron
2018-12-21
02:25:30

"Ci7RBx There are positively a couple extra details to assume keen on consideration, except gratitude for sharing this info."

Penney Price
2018-12-10
22:44:13

"Hello I wanted to order a item from your webshop. but I can not find the product anymore on your site, it looks like this on this site https://bit.ly/Productitem I hope you will sell the product again soon, mail me if you are going to sell it again, I'll wait Greetings"

Jacki
2016-09-01
16:33:32

"Good to find an expert who knows what he's taiklng about!"

Debra
2016-05-18
01:10:03

"5.0 out of 5 stars Captivating and Ennertainitg This book provides rare insight into the way women feel, and the thought and study they put into enhancing their appearance and making themselves more attractive."

Szigorú
2011-12-02
09:05:58

"Jó,hogy felfedeztem ezt az oldalt,én is hozzászólók. Nyugi,majd ha megtörténik az első "tévés tragédia",akkor ott lesznek az Hajózási Felügyeletesek és osztani fogják az észt a riportereknek ezerrel.Már látom, hallom előre: "A sorozatos ellenőrzések ellenére vannak kirívó esetek.Hivatalunk megvizsgálta a közlekedési eszközöket, azokat alkalmatlannak találta a vizisportokra és büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a .... bla-bla-bla" hivatkozású törvényre tekintettel. Mindezek után marad minden úgy,ahogy volt és maradnak az NKH-sok is a helyükön,mert be vannak betonozva. Mocskos ország,mocskos paranoiákkal,böszme,rosszindulatú magyar emberekkel,akik még mindig mindent elhisznek. Jetski? Hát az meg mi?"

Ördögfióka
2011-12-02
08:42:20

"Azért ebben a cikkben van egy szolid kis "bibi", mégpedig a hatóság szerepe. Ez egy gyönyörű, de veszélyes kikapcsolódási forma, az NKH pedig nem nőtt fel a szerepéhez, csak ahhoz, hogy benyelje az átiratási összegeket, akitől tudja. Persze a saját köreikből .................!!! A zárt vizeken és a magántavakon is szükség lenne az ellenőrzésre, a jogosítvány kötelező bevezetésére, a kötelezően műszakival illetve eredettel rendelkező jetskikre. Ez ma nem megoldott az országban, sőt nagyon nagy a baj, a káosz. Ördögfióka"

Laci
2011-11-28
23:36:59

"És ha egy igazán nem normális,de azért segítőkész csapatot keresel első kölcsönzés gyanánt, akkor vedd fel a kapcsolatot a jetskiride- osokkal. jetskiride.net Őrültek!!!"

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv