Az ajánlási időszak lezárult
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
1 291 Ft
K É P G A L É R I A
Zajártalom
Zajártalom
Zajártalom

4.Zajártalom

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 4. /6
  • Pontszám: 0.00
  • Szavazatszám:
Ha lenne Horror kategória a Kihagy6atlanon, akkor talán ott jelenhetne meg az én történetem.
ZajártalomA helyszín és a cselekmény önmagában semmi különleges jelentőséggel nem bír. Amikor kirándulni indulunk a természetbe, vagy egy folyópartot, vagy egy rétet, vagy egy erdőt választunk úti célnak. Általában korán reggel indulunk - hogy "minden beleférjen" egy napba. Akár a szendvics elfogyasztása utáni szieszta is egy árnyas fa tövében. Ilyenkor remek szórakozás megfigyelni egy bogár útját a fűszálak között, felkapni a fejünket egy felröppenő madár zörejére, vagy csak bámulni egy fa hajlongó ágait a szélben. Minden "természetes", minden megnyugtató hatással van ránk. Szürkületkor aztán elindulunk haza, hogy az éjszaka már a szobánk biztonságos falai között köszöntsön ránk.
ZajártalomÉs most kanyarodjunk vissza a történetemhez. Megtarthatjuk a helyszínt: erdő, és a "cselekvést": ücsörgés, szemlélődés. Csupán egy külső körülményen változtassunk: ez a napszak. A nappalt cseréljük le éjszakára. Horrorfilmeket azért gyártanak, mert az emberek megnézik, vagyis szeretnek borzongani, megijedni. Valami hasonlót szerettünk volna átélni két barátommal, amikor bevettük magunkat az erdőbe. Hátizsákunkban enni- és innivaló, zseblámpa és hálózsák. Miután meggyőződtünk róla, hogy a közelben nem zajlik vadászat, kerestünk egy vadászlest, felmásztunk rá és kényelmesen elhelyezkedtünk. (A földön táborozni nem volt elég bátorságunk.) És vártuk az éjszakát. Ami nem késlekedett. Az elején, amíg éberek voltunk, beszélgettünk, poénkodtunk, ám ahogy egyre jobban elálmosodtunk, és elfogyott a mondanivalónk, úgy erősödtek föl az erdő zajai. A nappal látható és hallható jelenségek éjszaka - legalábbis úgy tűnik - megsokszorozódnak. És hiába süt be a Hold a fák közé, hiába van egy zseblámpád, teljesen kiszolgáltatottnak érzed magad. Minden neszre felkapod a fejed, összerezzensz. Persze nem állítom, hogy úrrá lesz az emberen a félelem, de mindenképp furcsa, kicsit szorongató érzés kinn tölteni egy éjszakát az erdőben a szabad ég alatt. Érdemes kipróbálni, önismereti tesztnek sem utolsó.
(Beküldte: Hodos András)
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Telefonátszámozás
Csak parázs, ne parázz!
Haláli hullámvasút
A palack szelleme
Freestyle (4/6)
Szólj hozzá!
  1. biztonsági kód
Gert
2016-09-01
17:00:19

"All of my questions selettd-thanks!"

Randhil
2016-05-18
04:18:25

"beautifully written. i've penned many artist statements in my life, and even a few "personal vioisn/mission" statements for myself, but never have i allowed myself to "own", as you say so eloquently, my voice, my art & to believe that it is possible to move others with it. i have always second guessed the power of my creative spirit. you've given me a lot to think about, thank you."

Mykhailo
2012-08-27
09:16:20

"RTS? RPG-k(amik valf3dinak sze1medtanak me9g ebben a kategf3rie1ban)? e9s amfagy is FPS te9me1ban sokkal precedzebb e9s gysaorbb reakcif3kat enged meg a hipere9rze9kenyre e1lledtott ege9r.VN:R_U [1.9.10_1130]Szavaz s: +3 ( 3 szavazatb l)"

Willie
2011-08-16
06:09:31

"Superbly illuminating data here, tahkns!"

Ludowico
2009-09-04
09:11:12

"Nem rossz"